image

„Život v ulicích 2020“

2024

Výstava Petra Ciznera

event 1. 10. - 6. 1. 2025 location_on Fabrika - pasáž

 Výstava fotografií „Život v ulicích 2020“ je součástí rozsáhlého projektu, který zachytil atmosféru měst po celé České republice na jaře 2020 v období začátku „covidu“, kdy jsme mohli zažívat rozmanité, často i paradoxní situace. Fotografie Petra Ciznera jsou jedinečné svým obsahem, kvalitou i výtvarným pojetím. A především dokáží vybavit hluboké pocity - takové, jaké v nás byly - úzkost, ustaranost, empatii, ale i radost a naději.

 

Petr Cizner se dnes již po 40 letech, na profesionální úrovni, věnuje dokumentární a výtvarné fotografii. Žije v Kanicích nedaleko Brna. Ještě jako malého kluka ho pro fotografování nadchl jeho otec. K profesionální úrovni fotografie jej přivedl brněnský pedagog a výtvarník Michael Vystavěl a poté světově proslulý fotograf Derek Bayes. Rovněž ve své firmě Cizner Consulting, zaměřené na pomoc manažerům firem, využívá tyto dovednosti.

 

Výstava byla nazvána podle výpravné publikace „Život v ulicích 2020“, kterou si můžete na výstavě prohlédnout nebo zakoupit. Vybrané fotografie ve výstavním formátu si lze objednat v přízemí na recepci.

 

Srdečně Vás zveme na tuto výjimečnou výstavu, která bude zahájena vernisáží a promítáním s povídáním autora 3. října 2024 v 17,30 hodin v SKS Fabrika ve Svitavách. Vernisáž současně zahajuje první část další nové výstavy fotografií „Radost z Francie 2024“ od téhož autora.

 

Podrobnosti o akcích, včetně „O autorovi“ najdete na stránkách https://www.cizner.cz/aktuality